Rasmin Dent este un cabinet stomatologic din sectorul 5, care oferă servicii complete de stomatologie, de la ortodonție și implantologie, până la estetică dentară și protetică. Clinica stomatologică dispune de o echipă de dentiști dedicați și utilizează tehnologie modernă pentru a asigura tratamente de calitate în sectorul 5. Fie că ai nevoie de îngrijire stomatologică pentru copii sau adulți, suntem aici să oferim soluții personalizate și eficiente.
Stomatologie pentru copii
Pedodontia
Pedodontia reprezinta ramura medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul specific al dintilor de lapte si a dintilor permanenti tineri.
Ne manifestam grija fata de dentitia copiilor dumneavoastra, concentrandu-ne pe preventie, pe tratamente de calitate si pe crearea unei atmosferi placute, confortabila, in care copiii sa agreeze obiceiurile legate de igiena dentara inca de la prima vizita in cabinetul stomatologic.
Pentru micutul dumneavoastra o vizita la dentist ar trebui sa fie o experienta placuta. Prin urmare, ar fi bine sa ajunga in cabinet inainte sa il doara ceva, sa vina la dentist ca si cum ar merge sa-si vada un prieten de joaca.
Prima vizita
Evitati sa ii povestiti experientele dumneavoastra si sa stie doar ca va merge undeva unde ii vor fi examinati dintii, pentru ca sanatatea dintilor este importanta. Nu incercati sa ii povestiti ce se va intampla in cabinet si nici ca 'nu o sa il doara' sau ca 'nu o sa iti faca nimic' si nici sa nu ii promiteti recompense in schimbul cooperarii.
Daca doreste informatii despre ceea ce se va intampla in cabinet puteti sa ii spuneti ca doctorul se va uita la dintii sai si ca mai departe nu stiti, dar ca sunteti curios sa aflati. Odata ajunsi la cabinet incercati sa ii pastrati copilului o stare de optimism, sa il incurajati. Unii copii au nevoie de ceva timp pentru a se acomoda intr-un spatiu nou. Copilul nu trebuie bombardat cu informatii sau sa ii vorbeasca mai multe persoane simultan, deoarece va deveni confuz si agitat.
Consideram ca prima vizita a copilului la cabinet trebuie sa fie distractiva, educativa si mai ales, sa creeze o impresie pozitiva. Daca copilul este foarte mic, va recomandam sa intre in cabinet insotit de dumneavoastra si pe parcursul tratamentului va fi incurajat sa intre singur in cabinet. Daca este mai mare va putea intra neinsotit in cabinet, inca de la prima sedinta.
Cateva sfaturi pentru sanatatea dintilor :
- Bebelusul nu trebuie lasat sa doarma cu biberonul in gura, atunci cand ii este sete se recomanda sa primeasca apa, nu sucuri indulcite.
- Incurajati copilul sa bea lichidele din pahar/cana, nu din biberon.
- Igiena cavitatii bucale trebuie inceputa de timpuriu (inainte de eruptia dentara gura va fi curatata cu un tifon umezit). Cand au erupt primii dinti se incepe periajul dentar. Exista paste speciale pentru bebelusi care nu necesita clatire.
- Periajul trebuie deprins de la varste mici. Important este sa se obisnuiasca sa se spele pe dinti, corectitudinea periajului fiind secundara.
- Daca veti incepe sa ii administrati fluor, va trebui sa o faceti regulat, intr-o doza corecta. Supradozarea are efecte mai grave decat neadministrarea flourului.
- Pe parcusul cresterii copilului se vor dezvolta si maxilarele, avand impresia ca dintii au ramas mici. Este un fenomen normal, asa se va crea spatiu pentru dintii permanenti.
- Primii dinti permanenti sunt molarii, nu incisivii, asa cum sunt perceputi de catre parinti. Aceste 'masele' sunt foarte importante, ele nu se vor schimba.
Cariile dentare
Pentru a preveni aparitia cariei dentare va recomandam mai multe proceduri:
1.Flourarea
- Fluorurarea la domiciliu se poate face prin utilizarea pastelelor de dinti cu fluor;
- Fluorurarea in cabinetul stomatologic se face prin aplicarea de solutii cu concentratie crescuta de fluor, geluri si lacuri. Pentru obturarea dintilor de lapte se pot folosi material care elibereaza fluor o perioada indelungata.
2. Sigilarea este o metoda eficienta de prevenire a cariei dentare. Consta in aplicarea unui material pe fata ocluzala a molarilor. In acest fel scade aderenta alimentelor pe fata ocluzala a molarilor de 6 ani, in consecinta reducandu-se si aparitia cariei. Este un tratament simplu, usor de realizat, nu afecteaza dintele. La 3-4 ani se poate sigila molarii de lapte, la 6-7 ani se pot sigila primii molari permanenti, iar la 11-13 ani se vor sigila molarii doi si premolarii.
Sanatatea si frumusetea danturii bebelusului si a copilului depind numai de dumneavoastra!
Aboneaza-te la newsletter
Aboneaza-te completand adresa de e-mail. Vei fi la curent cu toate ofertele si noutatile din cabinetul nostru.