Ai intrebari sau nelamuriri? Nu ezita sa ne contactezi la numarul de telefon 0731 052 333!

Va oferim aceeasi experienta stomatologica rafinata si la noua noastra locatie din Calea Rahovei, nr. 290, unde tarifele raman la fel de accesibile, asa cum v-ati obisnuit in cei 12 ani de excelenta!

Endodonţie

Endodonţie

Endodontia este specialitatea medicinei dentare care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul pulpei dentare bolnave.

Pulpa este alcatuita dintr-o cantitate mica de tesut moale in interiorul dintelui care contine vase de sange si nervi. Ea, este responsabila de formarea si cresterea partii dure a dintelui dupa ce coroana si radacina dintelui s-au maturizat, tesutul pulpar ramane prins in interiorul dintelui intr-un mic spatiu al canalului radicular. In general bacteriile care patrund in pulpa o pot afecta sever. Odata inflamata poate cauza rapid durere si chiar infectie a tesuturilor moi sau a osului. Primele semne ale unei infectii pot fi :

umflaturi gingivale, semsibilitate la temperaturi sau durere in dinte sau gingii.

Fara tratament, infectia se dezvolta la varful radacinii formand o infectie purulenta denumita abces.

Inlaturarea pulpei bolnave poate fi facuta in 2 moduri: prin salvarea dintelui in urma tratamentului endodontic sau prin extractia lui. In general tratamentul de canal se bucura de o rata rata de succes de 95%.

Succesul unui tratament endodontic depinde de:

starea initiala a dintelui tratat (infectat, neinfectat, tratamente anterioare) si a tesuturilor din jurul radacinii

forma si arhitectura canelelor din radacini (curbate, ingustate sau ascunse)

calitatea obturatiei efectuate pe canalele radacinilor (materiale, aparatura, tehnica)

calitatea obuturatiei de pe coroana dintelui care trebuie sa inchida perfect interiorul lui de patrundere a salivei care contine foarte multe bacterii

Tratamentul endodontic efectuat corect, asigura sanatatea radacinilor si pastrarea dintelui in conditii de buna functionare pentru o lunga perioada de timp.

Examenul radiologic ofera informatii indispensabile in cadrul diagnosticului si tratamentului endodontic propriu zis.

Respectand controalele periodice la medicul dentist si masurile de igiena orala riguroasa, pacientul insusi contribuie decisiv la succesul tratamentelor efectuate si mentinerea sanatatii sale orale.

Inapoi la servicii