Ai intrebari sau nelamuriri? Nu ezita sa ne contactezi la numarul de telefon 0731 052 333!

      STIMATI PACIENTI,

      Incepand cu data de 01.05.2020 deschidem portile clinicii noastre, avand avizul autoritatilor competente. Va anuntam ca ne-am pregatit pentru a respecta toate masurile de siguranta si preventie necesare in preluarea urgentelor stomatologice. Detinem echipamentele necesare pentru dezinfectie si sterilizare astfel incat atat dumneavoastra cat si personalul medical sa fie in siguranta. Programarile si triajul vor fi efectuate telefonic.

      Pentru urgente dentare va rugam sunati la nr 0731052333.

Cu drag, echipa Rasmin Dent.

Rolul dintilor

Rolul dintilor
 • Rol masticator

  Este principala functie a dintilor. Dintii fac parte din aparatul digestiv. Masticatia este prima etapa a procesului de digestie si joaca un rol foarte important. In lipsa dintilor, procesul de digestie este mult ingreunat ceea ce duce la dereglari importante in absorbtia alimentelor.

  In functie de pozitia lor in cavitatea bucala, dintii au rol in muscarea, sfasierea sau mestecarea alimentelor.

 • Rol estetic

  Dintii, in special cei situati in partea din fata a cavitatii bucale, au un important rol estetic. Pozitia, forma si culoarea dintilor joaca un accentuat rol in definirea personalitatii individuale.

 • Rol fonetic

  Dintii au si un important rol in pronuntia consoanelor. In cazul confectionarii lucrarilor dentare, functia fonetica este cea cu care pacientul se va obisnui cel mai repede.

Inapoi la informatii utile