Ai intrebari sau nelamuriri? Nu ezita sa ne contactezi la numarul de telefon 0731 052 333!

Va oferim aceeasi experienta stomatologica rafinata si la noua noastra locatie din Calea Rahovei, nr. 290, unde tarifele raman la fel de accesibile, asa cum v-ati obisnuit in cei 12 ani de excelenta!

Durerea dentară

Durerea dentară

Cariile dentare sunt principala cauza a durerilor dentare pentru majoritatea copiilor si adultilor. Bacteriile care traiesc in cavitatea bucala se inmultesc datorita zaharurilor si amidonului din alimentele consumate. Aceste bacterii formeaza o placa lipicioasa pe suprafata dintilor. Acizii produsi de bacteriile din placa strabat stratul dur, alb al exteriorului dintilor (smaltul) si formeaza mici cavitati. Primul semn de lezare al dintelui poate fi senzatia de durere atunci cand mancati ceva foarte dulce, foarte rece sau foarte fierbinte. O durere de dinti indica faptul ca este necesara interventia medicului stomatolog. 
Pana cand ajungeti la dentist, se vor aplica urmatoarele sfaturi pentru autoingrijire:
- se va clati gura cu apa calda;
- se folosi ata dentara pentru a inlatura orice particula de aliment care ar fi putut patrunde printre dinti;
- se vor lua pastile pentru calmarea durerii;
- se va utiliza un atiseptic pe baza de benzocaina care se aseaza direct pe dintele iritat si pe gingie si poate calma termporar durerea. Se va aplicape zona dureroasa ulei de cuisoare (eugenol). Nu se va pune aspirina sau alt analgezic direct pe gingii, intrucat poate afecta tesutul gingival.

Inapoi la informatii utile