Ai intrebari sau nelamuriri? Nu ezita sa ne contactezi la numarul de telefon 0731 052 333!

Va oferim aceeasi experienta stomatologica rafinata si la noua noastra locatie din Calea Rahovei, nr. 290, unde tarifele raman la fel de accesibile, asa cum v-ati obisnuit in cei 12 ani de excelenta!

Mituri legate de durerea de dinţi

Mituri legate de durerea de dinţi

Multe dintre asa zisele sfaturi pentru calmarea durerilor de dinti, daca sunt puse in practica ajung chiar sa provoace mai multe neplaceri:

- o aspirina aplicata pe dinte - Daca se doreste utilizarea aspirinei pentru calmarea durerilor de dinti, aceasta se va inghiti cu putin lichid. Nu se va aplica direct pe gingie sau dinte, intrucat va provoca arsuri severe pe partea interioara a obrazului si a gingiei, iar perioada de vindecare se poate extinde chiar catre patru-cinci zile;

- o durere de dinti inseamna ca se va pierde un dinte - Tratamentul canalului radicular poate salva un dinte cu pulpa deteriorata sau cu abces. Acest tip de terapie presupune o mica obturatie in dinte, indepartarea pulpei dentare, umplerea si sigilarea canalului cu gutaperca si pasta pentru sigilat si reconstituirea coronoradiculara (de cele mai multe ori metalica pentru a sustine intarirea dintilor);

- daca durerea dispare, a disparut si problema - Durerea este un avertisment ca ceva nu functioneaza bine in corpul unei persoane, asa ca nu trebuie ignorata. Problema poate fi mai serioasa decat afectarea unui dinte: durerile resimtite la nivelul maxilarului inferior, de exemplu, sunt un simptom de boli cardiace.

Inapoi la informatii utile