Ai intrebari sau nelamuriri? Nu ezita sa ne contactezi la numarul de telefon 0731 052 333!

Va oferim aceeasi experienta stomatologica rafinata si la noua noastra locatie din Calea Rahovei, nr. 290, unde tarifele raman la fel de accesibile, asa cum v-ati obisnuit in cei 12 ani de excelenta!

Când solicităm ajutorul medicului stomatolog

Când solicităm ajutorul medicului stomatolog

Daca durerea localizata si acuta apare atunci cand se musca un aliment, ar putea fi vorba despre prezenta unei carii, o plomba cazuta, dinte crapat, deteriorarea smaltului sau chiar fisurarea unui dinte. Durerea care dureaza mai mult de 30 de minute dupa consumul de alimente fierbinti sau reci poate indica faptul ca a fost lezata pulpa dintelui. Durerea clasica de dinti, constanta si severa, insotita de inflamatie si sensibilitate este un semnal de alarma pentru o problema stomatologica, mai grava.

Ca regula de baza, in cazul in care un dinte doare suficient, incat senzatia neplacuta ar putea trezi din somn o persoana sau interfera cu capacitatea de a functiona normal pe parcursul zilei, este timpul sa se solicite ajutorul medicului dentist. Ar putea fi vorba despre un abces dentar, ceea ce inseamna ca pulpa dintelui a fost grav prejudiciata, rezultand o infectie care se poate raspandi de la gingie pana la os.

Durerea ca urmare a afectarii pulpei dintelui este la fel de grava. Pentru ca nervul din pulpa poate muri chiar si in mai putin de 12 ore, durerea ar putea sa dispara. Cu toate acestea, s-ar putea instala din nou, la scurt timp, intrucat tesutul mort se poate infecta si se poate forma abcesul.Pana se ajunge la medic se pot lua, temporar, o serie de masuri pentru diminuarea durerii. Pot fi utilizate aspirina, acetaminofenul sau ibuprofenul (acesta din urma fiind cea mai buna alegere intrucat amelioreaza si inflamatia care ar putea insoti o durere de dinti). Totusi, inainte de utilizare, chiar si a medicamentelor eliberate fara prescriptie medicala se va citi cu atentie prospectul si modalitatile de folosire a acestora si nu se va face abuz.

Inapoi la informatii utile