Ai intrebari sau nelamuriri? Nu ezita sa ne contactezi la numarul de telefon 0731 052 333!

Va oferim aceeasi experienta stomatologica rafinata si la noua noastra locatie din Calea Rahovei, nr. 290, unde tarifele raman la fel de accesibile, asa cum v-ati obisnuit in cei 12 ani de excelenta!

Igiena Orală

Igiena Orală

De ce este asa de importanta igiena orala ?

Existenta unor dinti sanatosi precum si a unor lucrari stomatologice ( obturatii, coroane dentare, punti dentare, proteze mobilizabile, implanturi dentare etc.) cu o durata lunga de viata, este direct conditionata de o igiena orala corecta si minutioasa.

Fara o igiena bucala riguroasa, cele mai sofisticate si complexe lucrari dentare au un prognostic nefavorabil iar aparitia cariilor si a bolii parodontale nu va putea fi evitata.

igiena bucala

 

Curatarea dintilor si a cavitatii bucale trebuie facuta pe tot parcursul vietii, indiferent daca este vorba de dinti naturali sau artificiali, coroane sau punti dentare, implanturi sau proteze mobilizabile.

Frecventa periajului ar trebui sa fie de 3 ori pe zi ( dupa fiecare masa ) dar este obligatoriu de cel putin 2 ori pe zi ( dimineata si, mai ales, seara ).

 

Ce se poate intampla in lipsa unei igiene orale corecte ?

Dupa fiecare masa, la nivelul gingiei dintilor, se acumuleaza placa dentara. Placa dentara este o depunere albicioasa si lipicioasa care apare pe suprafata dintilor dupa fiecare masa.

Este o retea de bacterii si resturi alimentare si constituie principala cauza de imbolnavire a dintilor si tesuturilor gingivale. Daca persista mai mult timp, se calcifica, transformandu-se in tartru dentar.

Igiena orala corecta are ca si principal scop indepartarea eficienta a placii dentare. In caz contrar, microbii din placa dentara vor produce atat infectii la nivelul dintilor, cat si la nivelul parodontiului marginal.

Inapoi la informatii utile